Hus och hem

BALANSERAD INREDNING  

Det är fascinerande hur rofyllt och harmoniskt ett hem kan bli med hjälp av feng shui. Feng shui handlar bland annat om att upprätthålla en balans mellan dig själv och omgivningen genom att arrangera sakerna runtomkring dig på ett sätt som gynnar flödet av positiv energi.

Det som skiljer inredning med feng shui från vanlig inredning är att vi har en "verktygslåda" med oumbärliga verktyg baserade på feng shui´s principer. Med hjälp av dessa verktyg är det lätt att hitta balansen i rummet och därmed också harmonin som gör att rummet blir vackert och skönt att leva i. 

Inredning med feng shui har inga regler, bara riktlinjer. Det som passar i ett sammanhang kanske inte alls fungerar i ett annat. Feng shui handlar ofta om att hitta lösningar utifrån husets förutsättningar och personliga behov för de som bor i huset. Att vara öppen, flexibel och sätta kundens behov i första rummet är självklart för oss. Resultatet blir en inredning som är vacker och praktisk men också personlig på ett djupare plan.  

Innan du bygger hus

Ska du bygga nytt eller bygga ut? Välkommen att bolla ideér och planer med oss! Hos oss kommer alltid kundens behov och känsla för huset och projektet i första hand. En konsultation/ projekt är alltid en dialog mellan kunden och oss, oavsett om det handlar om att rita ett hus eller inreda ett hem eller företag. Hos oss är ett projekt är inte slutfört förrän kunden är nöjd. 

Vid en konsultation går vi tillsammans igenom befintliga ritningar och skissar vid behov på alternativa förändringar. Det är också viktigt att arkitekturen får utrymme för din egen personliga stil. Vår arkitekt hjälper till vid behov av nya ritningar.

Tomtens naturliga förutsättningar är det viktiga utgångsläget. Huset anpassas till omgivningens och naturens egen energi genom att vi placerar huset i bästa möjliga läge. Markens kvalitet, omgivningen, läget, skydd, utsikt, geopatisk stress (jordstrålning), feng shui men självklart också form och design - ALLT tas i beaktande och är viktigare än man först kan ana. På detta stadium finns alla möjligheter att göra något riktigt bra.  

Rådgivning online

En feng shui-konsultation bör alltid utföras på plats för att få ett så bra resultat som möjligt. Rådgivning kan dock ges utifrån bilder och ritningar som mailas till oss, som vi tittar på och diskuterar med hjälp av vårt online-verktyg.

Då kan du få RUT-avdrag

Rut-avdrag kan du få då du köper en tjänst där vi handgripligen hjälper dig att möblera och inreda ditt hem. Enligt skatteverket är det i dagsläget inte möjligt få rut-avdrag för enbart en konsultation. 

Exempelbilder

Villa Chi är ett hus där vi varit med från början och fått påverka ritningarna.

Fasad söder

Fasad väster

Interiör

 

Citat från kunder och arkitekter

"Jag bokade en konsultation med Susanna när jag och sambon planerade vårt husbygge. Att gå igenom tomtens förutsättningar gav oss möjlighet att ändra den tänkta placeringen och kunde därför undvika en "felaktig" placering.  Jag är mycket glad över att vi gjorde detta!"
// Malin Nilsson

 

"Tack underbara Susanna för all hjälp med vårt nybyggda hus. Du har varit här i tre olika skeden av vårt arbete och din hjälp med att inreda vårt hus har varit ovärderlig. Vårt hem är nu en oas för oss och våra två hundar. Vår familj och vänner och är förundrade över energin i huset och hur perfekt allting är. Hela huset andas harmoni. Du har också gett oss mängder av användbara tips när vi framöver planerar vår trädgård. Nu är det min nya klinik som står på tur, för att få ta del av ditt arbete."
// Kram, Angela Orsucci

 

“Jag brukar aldrig lägga sängar [så att man kommer in,] med dörren bakom. När man sover, då vill man vara trygg. Man är djur i det. Man söker sig mot hörnen, man söker trygga väggar.”
// Gert Wingård, arkitekt (citat från programmet Hustoppen)

 

Jag uppskattar mycket  dina idéer och förslag! Jag tyckte lägenheten var svårmöblerad och var till och med tveksam om du skulle få till det. Men det fick du. Du är verkligen idérik.
// Helena Östling

 

 "Man har varit väldigt noggrann och omsorgsfull när man har valt husets placering, inte bara av huset på tomten utan tomt över huvudtaget. Sådant är svårt att reparera i ett andra läge, även när man har en duktig arkitekt. Har man fel väderstreck och fel naturförutsättningar så blir det ofta inte riktigt bra." 
//Andreas Forsberg, arkitekt  (citat från programmet Hustoppen)

  

Om huset landar rätt på platsen så blir det i sig så mycket mer. Jag blir påmind om att hus mår bäst när de sitter bombsäkert på platsen. Då blir det riktigt, riktigt bra."
// Tomas Sandell, arkitekt (citat från programmet Hustoppen)

Susanna Utbult
Sockenvägen 1, 475 31 Öckerö
+46 (0)704 50 57 14
susanna@susannautbult.com

IFSASFSF Medlem 2022