Välj ditt språk

BALANSERAD INREDNING  

Det är fascinerande hur rofyllt och harmoniskt ett hem kan bli med hjälp av feng shui. Feng shui handlar bland annat om att upprätthålla en balans mellan dig själv och omgivningen genom att arrangera sakerna runtomkring dig på ett sätt som gynnar flödet av positiv energi.

Det som skiljer inredning med feng shui från vanlig inredning är en "verktygslåda" med oumbärliga verktyg baserade på feng shui´s principer. Med hjälp av dessa verktyg är det lätt att hitta balansen i rummet och därmed också harmonin som gör att rummet blir vackert och skönt att leva i. 

Inredning med feng shui har inga regler, bara riktlinjer. Det som passar i ett sammanhang kanske inte alls fungerar i ett annat. Feng shui handlar om att hitta lösningar utifrån husets förutsättningar och personliga behov för de som bor i huset. Att vara öppen, flexibel och sätta kundens behov i första rummet är självklart för mig. Resultatet blir en inredning som är vacker och praktisk men också personlig på ett djupare plan.  

Innan du bygger hus

Ska du bygga nytt eller bygga ut? Välkommen att bolla ideér och planer med mig. En konsultation/projekt bygger alltid på en dialog mellan kunden och mig, oavsett om det handlar om att rita ett hus, att inreda ett hem eller ge råd för ett företag.  

Vid en konsultation går vi tillsammans igenom befintliga ritningar och skissar vid behov på alternativa förändringar. Saknas ritningar hjälper jag till att planera och rita huset som min arkitekt sedan digitaliserar och färdigställer. Vi kan även hjälpa till med konstruktioin och bygglovshandlingar.

Tomtens naturliga förutsättningar är det viktiga utgångsläget. Huset anpassas till omgivningens och naturens egen energi genom huset placeras i bästa möjliga läge. Markens kvalitet, omgivningen, läget, skydd, utsikt, geopatisk stress (jordstrålning), form och design är det som behöver tas i beaktan för att huset skall få så bra feng shui som möjligt. På ett tidigt stadium finns alla möjligheter att göra något riktigt bra. 

Behöver du hjälp att välja tomt? Rådgör med mig innan beslutet tas. När tomten är köpt och huset är byggt  är det mycket svårare att göra förändringar. Det absolut bästa rådet för ett bra och trivsamt hus är att välja tomt med omsorg. 

Rådgivning online

Enklare rådgivning kan göras online (zoom) med hjälp av bilder och ritningar. En grundlig feng shui-konsultation bör dock utföras på plats.

Då kan du få RUT-avdrag

Rut-avdrag kan du få då du köper en tjänst som omfattar 5 timmar eller mer och där jag handgripligen hjälper dig att möblera och inreda ditt hem. Enligt skatteverket är det i dagsläget inte möjligt få rut-avdrag för enbart en konsultation. 

Exempelbilder

Villa Chi är ett hus där vi varit med från början och fått påverka ritningarna.

Fasad söder

Fasad väster

Interiör

 

Citat från kunder och arkitekter

"Jag bokade en konsultation med Susanna när jag och sambon planerade vårt husbygge. Att gå igenom tomtens förutsättningar gav oss möjlighet att ändra den tänkta placeringen och kunde därför undvika en "felaktig" placering.  Jag är mycket glad över att vi gjorde detta!"
// Malin Nilsson

 

"Tack underbara Susanna för all hjälp med vårt nybyggda hus. Du har varit här i tre olika skeden av vårt arbete och din hjälp med att inreda vårt hus har varit ovärderlig. Vårt hem är nu en oas för oss och våra två hundar. Vår familj och vänner och är förundrade över energin i huset och hur perfekt allting är. Hela huset andas harmoni. Du har också gett oss mängder av användbara tips när vi framöver planerar vår trädgård. Nu är det min nya klinik som står på tur, för att få ta del av ditt arbete."
// Kram, Angela Orsucci

 

"Jag uppskattar mycket dina idéer och förslag! Jag tyckte lägenheten var svårmöblerad och var till och med tveksam om du skulle få till det. Men det fick du. Du är verkligen idérik".
// Helena Östling

 

“Jag brukar aldrig lägga sängar [så att man kommer in,] med dörren bakom. När man sover, då vill man vara trygg. Man är djur i det. Man söker sig mot hörnen, man söker trygga väggar.”

// Gert Wingård, arkitekt (citat från programmet Hustoppen)

 

 "Man har varit väldigt noggrann och omsorgsfull när man har valt husets placering, inte bara av huset på tomten utan tomt över huvudtaget. Sådant är svårt att reparera i ett andra läge, även när man har en duktig arkitekt. Har man fel väderstreck och fel naturförutsättningar så blir det ofta inte riktigt bra." 
//Andreas Forsberg, arkitekt  (citat från programmet Hustoppen)

  

"Om huset landar rätt på platsen så blir det i sig så mycket mer. Jag blir påmind om att hus mår bäst när de sitter bombsäkert på platsen. Då blir det riktigt, riktigt bra."
// Tomas Sandell, arkitekt (citat från programmet Hustoppen)

Spara
Cookieinställningar
Vi använder kakor för att du ska kunna uppleva vår webbplats på bästa sätt. Om du inte godkänner kakorna kommer webbplatsen kanske inte att fungera som den ska.
Godkänn alla
Neka alla
Funktionella/Functional
Gör att webbplatsen fungerar som den ska och att du kan använda formulär och andra funktioner. /Makes the website work properly and allows you to fill in forms.
Godkänn
Neka